Det finns ett moment inför varje resa som tar betydligt mer kraft och skapar mer irritation än vad andra gör – nämligen att packa och många kan vittna om att de vid ankomst upptäcker att de överpackat eller packat för då saker i sina resväskor.

Kort sagt, det handlar om en delikat balansgång kring vad som som ska stoppas i resväskor – vad ska jag använda, kommer jag att behöva detta, kommer det att regna och finns det i så fall någon möjlighet att köpa exempelvis regnkläder på plats? Frågor som är relevanta , men som ställer till det och gör packningsprocessen svår och stressig.

Dessutom; resväskor väger mycket och man vill inte bära tungt då man reser – eller? Nej, så behöver det inte vara. Ser man till just resväskor så har det skett en enorm utveckling och man behöver inte vara orolig för att dessa i sig ska påverka. Dagens modeller sväljer mycket, de är lätta att packa och de har smarta lösningar som gör dem lättare att dels bära och dels dra omkring. Att gårdagens resväskor var otympliga och svåra att packa innebär att många lever kvar i den tanken och inte är medvetna om denna, i det närmaste, revolution.

Vi tänkte räkna upp några fördelar som dagens resväskor har och gällande tillgänglighet så kommer du att kunna hitta flertalet modeller i butiker i Stockholm. Här är några av de möjligheter som finns i dagens resväskor och som kommer att ta bort stressen och irritationen som finns i att packa inför en resa – exempelvis mellan Stockholm och Milano.

Packat och klart. Med smarta system där du vid ankomst – enligt en slags dragsspelsmodell – kan vika upp olika hyllplan så slipper du packa ur din resväska på hotellet. Skor nederst, kläder på mellanetaget och pass samt andra saker du behöver komma åt snabbt längst upp. Resväskor med denna funktion är dock dyrare – men de är väl värda pengarna.
Tålighet. Ett minus hos gårdagens resväskor gällde stöttåligheten. Det vill säga, hanteringen hos personalen på flygplatsen avgjorde ofta huruvida dina saker kom tillbaka till Stockholm i normalt skick eller inte. Dagens modeller klarar av att kastas och de klarar den tyngd som andra resenärers resväskor kan ge.
Bekvämlighet. Att sitta på flygplatsen är en lyx som inte alla kan ta del av. Först till kvarn och hela havet stormar kring det fåtal stolar som finns; något som tillverkare av resväskor tagit fasta på och där man tagit fram smarta lösningar där man som resenär kan veckla ut en bekväm sittplats från sin resväska. Dessa resväskor måste du dock förmodligen beställa från internet och till ett dyrare pris.