Databaser som sammanställer ett register över svenska webbsidor utgör en utmärkt möjlighet för dig att marknadsföra din hemsida. Dessa sajter lagrar nämligen information om hemsidor och kategoriserar dessa i olika huvud- och underkategorier. Det innebär att användare som surfar in på till exempel onlinelistan.com kan hitta din webbplats. I slutändan kan detta leda till en ökad försäljning och även vara en passiv varumärkesbyggande aktivitet. Nedan berör vi tre av de starkaste skälen att lista sig i ett sådant webbregister!

Därför bör du lista din webbsida på onlinelistan.com

Några av de främsta anledningarna att lista sig på https://onlinelistan.com är att en listning låter dig:

  • Öka din synlighet på webben. Potentiella kunder letar gärna rätt på relevanta webbsidor med hjälp av databaser över webbplatser. Där letar de bland annat efter möjliga leverantörer, samarbetspartners och liknande. Du bör därför lägga till din sajt i databaser av detta slag för att öka din synlighet online. Genom att göra detta ger du dina framtida kunder möjligheten att upptäcka och komma i kontakt med ditt företag.
  • Förbättra din SEO. Databaser över webbsidor länkar i regel tillbaka till din webbplats. Vissa sådana här sajter är bättre på att göra detta än vad andra är. En bieffekt av en sådan länkning är att du kan få ytterligare en listning i sökresultatet på exempelvis Google. Det gör att du i praktiken kan synas i högre utsträckning när någon googlar på ditt varumärkes namn. Som grädde på moset kan du även få en (förhoppningsvis) bra länk tillbaka till din hemsida.
  • Framstå som förtroendeingivande. I vissa fall får du välja mellan att lista din hemsida gratis i ett webbregister. Hos Onlinelistan.com behöver du dock betala en avgift för att kunna lägga till din webbplats i registret. Även om gratis påstås vara gott finns det faktiskt en stor fördel med detta. För en databas där listningar är förenade med en avgift har flera fördelar gentemot gratisvarianter. Framför allt inger det ett visst förtroende när användare som söker i registret vet att alla listningar granskas. För då kan ju inte vilken tjomme som helst lägga till sin webbplats på sajten!