Att det är viktigt att jämföra erbjudanden från flera olika företag känner du säkert redan till. Få gör dock detta när det kommer till vissa saker såsom bredbandsabonnemang. Men här berättar vi hur du kan gå tillväga för att få en bättre deal när du jämför internetleverantörer!

Jämför internetleverantörer utifrån dessa faktorer

Funderar du på att byta leverantör? När du jämför internetleverantörer bör du ta vissa faktorer i beaktande.

Detta är några punkter som du kan kika på för att skilja agnarna från vetet:

 • Hastighet
  Det är viktigt att det går snabbt att surfa på nätet. Detta gäller i synnerhet om du spelar spel online eller streamar.
 • Eventuella databegränsningar
  Det är ovanligt med begränsningar när det kommer till bredband. Men för mobila internetabonnemang är detta desto vanligare. Och om du bor i ett större hushåll eller vill kunna streama högupplöst video är obegränsad data att föredra.
 • Kundsupport
  En bra kundtjänst är en faktor som är viktigt att titta på när man jämför internetleverantörer. Kika gärna runt lite på nätet och kolla så att leverantören ifråga får goda betyg från sina kunder.
 • Pris
  Priset är förstås en annan viktig faktor att ta med i beräkningen. Är priset det rätta för det abonnemang som du erbjuds? Får du bra valuta för pengarna? Glöm inte att även jämföra eventuella start- eller installationsavgifter och liknande.
 • Avtalslängd
  Ett bredbandsavtal kan i vissa fall sträcka sig över 12 månader eller längre. Ibland är avtalstiden dock betydligt kortare. Var därför noga med att kontrollera vad som gäller i de olika fallen.
 • Hårdvara
  Behöver du införskaffa någon ny utrustning för att kunna använda internetuppkopplingen? Det kan till exempel röra sig om en ny router eller att fiberoptiska kablar måste installeras. Detta hör dock till ovanligheterna men det skadar ju inte att kolla upp detta!
 • Paketpriser
  Ibland kan du tjäna pengar på att teckna ett paketerbjudande. Det kan till exempel vara så att du även får digital-TV och IP-telefoni till ett förmånligt pris.
 • Tillgänglighet
  Sverige har överlag en bra täckning i bredbandsnätet. Men det finns fortfarande områden på landsbygden som ännu inte har tillgång till bredband. Kontrollera därför hur det ligger till där du bor och vilka hastigheter du kan välja mellan!