Ecco skor för den kräsne skandinaven

Ecco skor är kända för sin stilrena danska design och höga komfort. Ett par skor från Ecco håller för både regn och rusk och slask och snömodd. Ecco grundades på 60-talet i Danmark och idag tillverkar de omkring 12 miljoner par skor per år.

Ett par skor från Ecco är gjorda för att passa en fot och inte tvärtom. Ecco skor är fotriktiga skor som är gjorda för att sitta perfekt på dina fötter. Förutom att Ecco gör skor som är bekväma och praktiska så lägger Ecco även fokus på design. Utseendet på skorna inspireras av Skandinavien. Ecco skor görs i genuina material som påminner om den skandinaviska naturen. Den skandinaviska designen är känd för sin så kallade stilrenhet och även Eccos skor faller inom denna designsfär. Läderhantverket är i fokus när Ecco gör läderskor av hög kvalité. När Ecco tillverkar skor av andra material används den senaste teknologin inom skotillverkning.

Ecco har något för alla

Oavsett om du letar efter en liten nätt festsko eller en rejäl känga att traska med i skog och mark så har Ecco skor som passar dina önskemål. Eftersom skor från Ecco är gjorda i bra material så håller de i många år. Skor från Ecco håller för många olika sorters väder. Det skandinaviska vädret är ju inte direkt känt för att vara stabilt, så Ecco skor bör hålla från allt från regn och rusk till slask och snömodd. Sommarskor från Ecco måste hålla för stekande sol och saltvatten. Om du köper ett par skor från Ecco så kan du vara säker på att de håller för alla sorters skandinaviska vädernycker.

Ecco har sina rötter och säte i Danmark

Ecco skor grundades i Danmark 1963 i en kommun som heter Bredebro. Det var en man vid namn Karl Toosbuy som grundade företaget. Idag är Steen Borgholm verkställande direktör och Ecco skor har fortfarande sitt huvudkontor i Bredebro kommun i Danmark. Ecco skor ägs idag av Karl Toosbuys dotter Hanni Toosbuy Kasprzak. Idag har Ecco skor omkring 3000 butiker runt om i världen och varje år så producerar de 12 miljoner par skor.