I Lund finns en mängd professionella restauranger och företag som levererar cateringmat. Maten kommer från alla möjliga sorters kök. Vegetariskt eller närodlat eller varför inte mat som görs på det som andra slänger.

Oavsett om det är en privat liten fest eller en stor företagskonferens så ska du kunna hitta en cateringfirma som kan leverera det du vill ha. Kanske går ni i giftastankar men orkar inte krångla med maten? Det finns inget bättre tillfälle att lägga lite extra pengar på maten än vid ett så speciellt tillfälle som vid ett bröllop. Förhoppningsvis ska det ju bara ske en gång i livet så gör det till en minnesvärd och stressfri dag och ordna så att någon annan tar hand om mat, servering och disk. Plockmat, snittar eller en stor buffé. Det finns något för alla smaker och plånböcker. Ha en kock på plats som tar hand om eventuella situationer som kan uppstå under festen. Råbiff med klassiska tillbehör eller löjrom på toast med syrad grädde och lök eller varför inte ett lokalt tuppbröst från en skånsk gård? Bara fantasin sätter gränserna för vilken mat ni vill servera på er stora fest. Även för företaget så finns det många bra lösningar på catering. Varför inte en ”bowl” en skål med ris och grönsaker toppad med kött, fisk eller tofu, perfekt för företagslunchen.

Motverka matsvinn

En trend idag är att laga mat på det som andra personer slänger för att motverka så kallat matsvinn. Det finns flera cateringfirmor som tar tillvara på det som annars skulle gå till spillo. En annan stark trend är den vegetariska trenden. Du kan hitta cateringfirmor som kan laga både helvegetariskt och veganskt. Ta ansvar för vår omvärld genom att äta mindre kött och animaliska produkter, något som dessutom är bra för din hälsa. Många som gör cateringmat är fokuserade på att använda säsongbetonade råvaror och det som odlas på de bördiga slätterna i södra delen av vårt avlånga land. I Lund finns många olika företag som sysslar med catering, beställ catering till din nästa fest redan idag. Beställ catering och få tid över till att ha riktigt kul på festen.