Genomgång hos en redovisningsbyråI dagsläget kan man starta ett företag nästan var som helst ifrån, så länge man har en bra idé och en stabil internetuppkoppling. Och vem har inte drömt om att någon gång starta ett företag och få styra helt över sin egen tid? Att veta att alla timmar man lägger ner på sitt arbete är för sin egen skull och att man själv får glädje av allt slit?

Idag är det så enkelt att till exempel sätta upp en webbshop eller någon annan form av nätbaserad verksamhet. Med andra ord skulle man kunna sitta helt ensam i en liten stuga i skogen och sköta sitt företag från datorn.

Till och med kontakten med företagets revisionsbyrå kan skötas helt utan personlig kontakt, om det är vad man är ute efter. Till exempel så finns revisionsbyrån Bokoredo som erbjuder en helhetslösning för företag inom ekonomi. Som företagare kan man tryggt lämna över sin ekonomi i deras kapabla händer.

För att låta dem sköta redovisningen är allt man behöver göra att skicka in sina inscannade verifikationer i slutet av månaden, så bokför de. Lönehanteringen sköts genom att du meddelar dem vilken lön som ska betalas ut till dina anställda, så fixar de bokföringen och skatterapporteringen åt dig. Senast den 5:e varje månad skickar de sedan en rapport som på ett enkelt sätt förklarar hur företagets ekonomi ligger till, samt specificerar vilken moms, sociala avgifter och skatt som ska betalas in. Efter att du har fått rapporten så har du en vecka på dig att göra inbetalningen till skattekontot.

Sänkta kostnader din bokföring

Att byta till Bokoredo kan sänka redovisningskostnaderna radikalt, men de garanterar minst 30 % kostnadsbesparing per år. Ofta minskar de dock kostnaden mycket mer än de garanterar, ända upp till 60 %. Rent praktiskt så innebär det att du anger hur mycket din förra redovisningsbyrå fakturerade – så lovar de att inte fakturera mer än 70 % av det beloppet!