Din trädgård innefattar ofta olika växtligheter och andra naturliga material. Ett naturligt material som du själv kan tillföra till din uteplats är marksten av olika slag. Namnet är egentligen ett samlingsnamn för en mängd olika stenarter, men är oftast det man använder i folkmun när man pratar om ämnet.

Exempel på olika sorters marksten är till exempel kalksten, granit och marmor och dessa finns sedan i flera olika modeller och former. Det finns till exempel speciella murstenar som du ska använda för att bygga en mur, antingen av hög modell kring ditt hus eller en låg variant kring en rabatt. Vilken sten du än är ute efter så finns det flera olika sätt som du kan få tag på detta på. Idag kan man till och med köpa marksten över nätet.

Just eftersom marksten finns i så många olika varianter så kan man göra väldigt mycket med det. Exempel på några av alla saker du kan göra med marksten är att bygga en garageuppfast, lägga sten på din uteplats eller skapa små stigar i din trädgård. Det är egentligen bara din egna fantasi som sätter gränserna för vad du kan göra med stenarna.

När du ska köpa marksten så gör du det oftast i färdiga paket med ett visst antal stenar i en viss storlek. Det är därför viktigt inför ditt köp att du gör en uppskattning av hur mycket material som kommer att gå åt för din del. Är du ute efter stenar i speciella storlekar som inte finns att köpa kan du alltid ta kontakt med någon av de levarantörer som finns för att se vad de kan göra.
Utöver själva stenen måste du också införskaffa vissa nödvänigheter som kan vara bra att ha i ditt bygge. Vilka redskap som just du behöver beror lite på vad du ska göra för någonting, men saker som nästan alltid behövs är sättsand, spadar, vattenpass och en platsklubba.

Naturlig sten är något som också kan användas inne i ditt hem, till exempel som golv eller som en bänkskiva i ditt kök. Ett av de mest vanliga och naturliga materialen är då klinkers. Men klinkers är inte bara någonting som du kan använda inne i ditt hem, utan det platsar även ute i din trädgård. Detta är då i form av speciellt utomhusklinker som ofta har en slätare och jämnare finish än många andra markstenar. Just på grund av detta så passar utomhuskinker bra att lägga till exempel kring en utomhuspool.