Det är få shoppingrundor som kan slå spänningen under en auktion. Det har blivit allt mer populärt att gå till auktionshuset och titta och känna på vackra föremål och kläder för att följa eller kanske till och med ge sig in i budgivningen. Att göra klipp är förstås en del av vitsen med auktioner men bara upplevelsen av att omge sig med unika saker med intressanta historier kan faktiskt vara tillräckligt givande.

Man behöver knappast ha ett trängande behov av ett specifikt föremål för att ta sig till ett auktionshus. Möjligheten att få kika på vackra saker och att omge sig med spänningen av en auktion gör ofta att man har det trevligt i alla fall. Ofta är rummen fulla av personer med stor erfarenhet av auktioner och kan berätta varifrån och när olika saker kommer och förhoppningsvis kan man också lära sig en hel del själv genom att iaktta budgivningen och värderingarna.

Många utgångspris på auktioner i Malmö är lågt satta och ju fler föremål som auktioneras ut desto större chans finns det att  göra klipp.  Hittar du något som du gärna vill ha så ta chansen att lägga ett bud och hoppas på det bästa! Hur auktionsbudgivningen går beror på flera faktorer såsom antal fysiska besökare, lokalitet och förstås också auktionens profilering. Ibland kan en tillsynes ganska menlös auktion bjuda på riktiga pärlor. Exempel på sådana fall är utauktioneringar av dödsbon och konkursauktioner. Här kan man ofta hitta mycket varierande föremål som håller ett lågt utropspris. Håll ögonen öppna och titta på alla föremål innan du avfärdar en hel auktion annars kanske du missar det där fyndet som kanske någon annan tar istället.