Tivolin är som himmelriket för de allra flesta barn. Och det är lätt att förstå – vem älskade inte att åka till Gröna Lund eller Liseberg när man var liten? Där finns något för alla – Fritt Fall, Balder och Insane för de lite mer våghalsiga, Radiobilar, Flume Ride och de vanliga berg- och dalbanorna som passar de allra flesta. Där finns även lilla Fritt Fall och Nyckelpigan för de lite mindre och de lite mer lättskrämda. Kort sagt, på tivolin som Gröna Lund och Liseberg finns attraktioner som passar i princip alla i klassen. Och om man inte gillar att de fartfyllda sakerna finns ju spökhuset, lusthuset och alla hjul man kan spela på. Tivolin är alltså riktigt bra resmål för en klassresa. Om ni vill åka utanför Sveriges gränser ligger Tivoli i Köpenhamn nära till hands.

Om man vill ha en lite mer lärorik klassresa kan man åka till zoo – Kolmården är ju en riktigt klassisk djurpark som har något för de flesta och Parken Zoo är en nyare djurpark som också är mycket populär. Sen har vi också det historiska Skansen i Stockholm som är ett utmärkt resmål ur historisk synvinkel samtidigt som man får se massa exotiska djur. En resa till Birka är bra om man vill ge klassen en mer renodlat historisk upplevelse. Dock ligger alla dessa resmål ganska nära varandra – Parken Zoo i Eskilstuna, Kolmården utanför Norrköping och både Birka och Skansen i Stockholm, liksom Gröna Lund. För de som inte har så nära till Södermanland och Östergötland kan det vara bättre att söka sig till någon annan av vårt lands många djur- och upplevelseparker.

När det är varmt är Skara Sommarland en ganska oslagbar upplevelse. Med alla sina vattenrutschkanor och annat kul är det ett ganska perfekt resmål för klassresan, med den fördelen att det inte gör något om barnen springer omkring och är högljudda – precis som på tivoli är det hela meningen!

Det kan vara svårt att veta vilken av alla platser ni ska välja. För att bestämma detta är det viktigt att veta vilken budget ni har och var de flesta vill åka. Detta tar ni enkelt reda på via en omröstning i klassen. Det är även bra att läsa om vad andra rekommenderar.