För vissa så innebär träning nattetid att man är med i en nattorientering eller kanske ett nattetids maraton. För andra så är det en självklarhet att kunna träna under småtimmarna när man behöver det. Det finns faktiskt gott om gym i Linköping som kör på dygnet runt. Här gäller det att se lite på vad de kloka säger om hur pass mycket man får ut av träning vid olika tillfällen på dygnet, men även att betänka hur ens egen dygnsrytm ser ut. En sak är säker, det är bättre att träna än att inte träna, så om den enda möjligheten är att svetta igång sent om natten så är det klart att man ska träna.

Vad säger experterna?

Experterna säger som vanligt en massa olika saker. Om man ska se på kommentarer som är emot att träna mitt i natten så skulle detta vara att kroppen under denna tidpunkt är inställd för att vila och inte för att träna. Dessutom så kan ett pass på ett gym i Linköping sent om natten leda till att man sedan vill äta mitt i natten vilket inte heller är särskilt rekommenderat.

Det som skulle tala för att träna då andra sover är att man på detta vis faktiskt kommer att träna. Om man annars lever ett soffpotatisliv så är den adderade träningen bara ett plus. För många så är nog detta verkligheten då stillasittande liv leder till att man inte rör tillräckligt på sig under dagtid.