Ni har sagt ja. Ringarna är bytta. Kyssen är avklarad. Riset är kastat. Nu är det dags för bröllopsfesten! Det är nu era gäster får möjlighet att fira er som äkta makar. En bröllopsfest kan egentligen se ut hur som helst, men det vanligaste är middag med långbord. Era vänner och familj får möjlighet att hålla tal innan det är dags för tårta och brudvals.

När man väljer lokal för middagen är det flera saker som är viktiga att tänka på. Först och främst: hur många gäster kommer det att vara med på ert bröllop? Hur ska gästerna placeras i lokalen? Hur ska bordplaceringen se ut? Var sitter ni och vilka gäster ska sitta vid ert bord? Var ska toast master placeras? Ska det spelas musik under festen? Orkester eller dj? Ja, funderingslistan kan göras lång. Så om klockorna klämtar snart, planera i god tid. Ni ska ju också sätta samman er bröllopsmeny, ofta med så väl förrätt, huvudrätt och bröllopstårta. Till det ska det också serveras olika drycker. Att planera sitt eget bröllop påminner lite om komedin ’The Wedding Planner’. Enda skillnaden är att ni spelar alla bröllops fixar-roller själva. Professionella bröllops fixare brukar rekommendera att planeringen påbörjas minst ett år innan själva bröllopsdagen.

Ett tips som kan hjälpa en bit på vägen, i alla fall om du bor i Malmö, är Tegners matsalar. Det är en fantastiskt vacker lokal. De kan också sätta samman ett förslag på bröllopsmeny utifrån era önskemål. Tegners matsalar är en ganska pampig lokal med höga valv som definitivt kommer bli en fin inramning till ert bröllop. Framåt nattkvisten är det bara att sparka av klackarna och förvandla lokalen till dansgolv.

Lycka till med bröllopsplaneringen och hoppas att er alldeles speciella dag blir precis så som ni alltid har drömt om!