Slipa golvet – anlita firma eller fixa själv?

Har den gamla vardagsrumsparketten blivit sliten och behöver fräschas upp kanske du funderar på om du ska slipa upp den på egen hand eller anlita en firma som utför golvslipning. Om man bor i exempelvis Stockholm finns det otroligt många golvläggare men man kan också med enkelhet hitta utrustning och maskiner att hyra om man hellre vill utföra arbetet själv.

Anlita firma

Firmor som ägnar sig åt golvslipning i Stockholm finns det gott om och för den som varken har tid, lust eller kunskap kan med fördel anlita någon av dessa för att få sitt golv slipat. Jobbet utförs snabbt, beroende på hur stor ytan är, men man behöver inte bo på en byggarbetsplats i flera veckor. Att slipa upp golvet och ytbehandla det gör att man får ett fräscht och hållbart golv utan att byta ut det, och dom som jobbar inom yrket vet precis vad som passar bäst för just ditt golv.

Slipa golvet själv

Är man händigt lagd kan man istället välja att slipa golvet själv. Det kräver dock utrustning som man förmodligen inte har hemma, såvida man inte själv arbetar med just golvslipning. I Stockholm finns många företag som hyr ut maskiner och utrusning som lämpar sig för ändamålet och det är inte svårt att få tag i. Priserna varierar men ofta hyr man för ett par hundralappar per dygn, så har man kunskapen kan det vara mer lönsamt än att anlita en firma. När du väl har utrusningen på plats hemma är det bara att köra igång med slipningen av golvet tills önskat resultat är uppnått.

En golvslipning ger nytt liv åt både parkett- och trägolv och är ett bra alternativ om det inte finns något behov av att byta ut golvet men gärna fräscha upp det. Genom att anlita en firma för golvslipning gör att man med säkerhet vet att resultatet kommer att bli bra och hållbart. Gör man det däremot själv, och inte har den största erfarenheten, kan resultatet bli sämre. Maskinerna och utrusningen kan vara svåra att använda om man inte har provat tidigare så det är bra att överväga att anlita en firma om man önskar få sitt golv slipat, ibland är det helt lättare att låta proffsen göra jobbet och då har vi vänt oss till www.wasaparkettservice.se.