Ett bra simkort och mobilabonnemang för barn är prisvärt, har god täckning och generösa villkor i avtalet. Marknaden har gått snabbt framåt senaste åren och idag finns det ett antal goda alternativ att välja mellan. Men så finns det också variationer – inte minst inom just täckningsgrad, pris och villkor så som bindningstid, till exempel. Möjligheten att spara surf är exempel på en annan faktor som skiljer de olika operatörerna och deras erbjudanden åt.

Vad är viktigast för dig och ditt barn?

Rubriker:

  • Täckningsgrad
  • Möjlighet att spara surf
  • Ny mobil eller inte?
  • Bindningstid och flexibilitet

Täckningsgrad

Täckningsgraden är generellt sett god hos de stora operatörerna. Är ni en familj som bor (eller regelbundet är på semester) i de norra delarna av Sverige är det dock en god idé att titta igenom de olika täckningskartorna, innan ni tar ett beslut om abonnemang. Det finns nämligen ett par operatörer vars täckning må vara god i städer samt i Mellan- och Sydsverige, men som brister ganska kraftigt i stora delar av exempelvis Lappland, Norrbotten och Jämtland.

Möjlighet att spara surf

De flesta simkort och mobilabonnemang för barn idag erbjuder möjligheten att spara oanvänd surf – men inte alla. Hos de operatörer som erbjuder den möjligheten kan mängden surf som går att spara variera, samt hur länge det går att spara den. Om surfen är viktig för ditt barn, är det en bra idé att titta på det innan ni bestämmer er för ett abonnemang.

Ny mobil eller inte?

Vill du att ditt barn ska ha en ny mobil också? I sådana fall kan det vara klokt att välja en operatör som erbjuder mobiler också. Det finns ett antal simkort och mobilabonnemang för barn som har förmånliga priser överlag, men som inte erbjuder mobiler.

Simkort och mobilabonnemang för barn – bindningstid och flexibilitet

Bindningstid och flexibiliteten i avtalet är en annan viktig faktor. Vissa operatörer låter dig ändra i abonnemanget så som du önskar, medan andra har striktare regler.

Bra att tänka på är att det i striktare avtal med bindningstid kan vara svårt att sänka surfmängden per månad (och därmed kostnaden) – men desto enklare att höja den. Går du in i ett striktare avtal är det, med det i åtanke, klokt att börja med en lägre surfmängd för att se hur mycket barnet faktiskt förbrukar. Råkar du beställa för mycket surf kan det finnas en risk att du blir fast med den kostnaden resten av bindningstiden.