Att alltid ta det försiktigt och noggrant följa anvisningarna på tvättanvisningslappen är det bästa råd som kan ges vad det gäller skjortor. Dyrare skjortor bör som regel tåla högre temperatur men i normalfallet ska det räcka med 40 grader. Ett rätt anpassat tvättmedel är också en ingrediens som skall överensstämma. Ytterligare en aspekt är att inte ladda tvättmaskinen proppfull, sammanpressade kläder blir gärna inte helt tvättade. För skjortor bör man också knäppa upp knapparna och vända plagget ut och in. Om maskinen har inställning för lägre varvtal för centrifugeringen så använd det. Men det allra säkraste är dropptorkning. Det kan även vara en god idé att inhämta tvättråd från olika webbsidor där man hittar information om hur man tvättar både skjortor, jeans, tröjor och mycket mer.

Om det är en skjorta av bättre kvalité brukar kragen ha styva plattor som kan tas bort. Gör så och om det finns svårare fläckar kan det vara bra att avlägsna dem med fläckborttagningsmedel före tvätt.

Hög kvalité
Självklart använder även välväxta personer skjortor. Valet av skjorta faller inom vilken användning den är tänkt för och samma val gäller för storväxta. Exklusiva skjortor till festliga tillfällen brukar inte beblandas hos webbshopparna. Som regel finns de med inriktning på riktigt kvalitativa skjortor för sig och de i mellan och lägre klassen har sin egen nisch. Ett av de företag som har sortiment av yppersta klass och storlekar som går en bit upp i tabellen, alltså även för den storväxte är Stenströms. Varje knapphål är sytt med 114 stygn vilket gör Stenströms till ett företag med omsorgsfullt tillverkade skjortor. Denna firma kan kanske vara ett bra alternativ för den kräsne men välväxte mannen.

Vardagsskjortor
Den som söker mer vardagliga skjortor i större storlek borde inte ha några problem att finna nätbutiker.