Stockholm är den stad i Sverige där det sker absolut flest flyttar mellan olika bostäder. Detta beror på att bostadssituationen i Stockholm ser ut som den gör och att det – kortfattat – helt enkelt inte byggs i samma omfattning som det flyttar in människor till staden. Man räknar nämligen med att det dagligen flyttar in ungefär tre busslaster och där förstår man direkt varför detta frekventa flyttande mellan bostäder äger rum. Det handlar om en stekhet marknad där många får bo i andrahand under kort tid och där de personer som har ett förstahandskontrakt eller en bostadsrätt alltid är beredd att sälja till rätt pris. I Stockholm finns alltså en väldig marknad för saker som exempelvis flyttfirmor och företag som jobbar med flyttstädning.

Just då det handlar om flyttfirmor så kan dessa vara en riktig livräddare just i Stockholm och det är egentligen bara att se hur exempelvis en lägenhet ser ut där för att förstå varför. Det handlar om trånga utrymmen, luriga trappor och höga höjder och att det genomföra exempelvis en pianoflytt kräver alltså väldigt mycket. Just en pianoflytt är ett bra exempel på hur man nästan måste anlita en flyttfirma i Stockholm för att lyckas få detta piano till den nya bostaden.

Här kan nämligen denna pianoflytt innebära att man måste ta hjälp av exempelvis kranar för att forsla detta tunga instrument ner på gatan då de trånga utrymmena i exempelvis trapphuset kanske inte tillåter en vanlig flytt av det. Man kan ju liksom inte såga isär pianot eller kasta ut det genom ett fönster, eller hur? Det här exemplet i form av denna pianoflytt går ju även att ta då det gäller andra tyngre saker som kylskåp, byråer och annat där logistiken i Stockholm helt enkelt kräver professionell hjälp.

Vad kostar en pianoflytt i Stockholm?

Vi fortsätter med exemplet pianoflytt även då det handlar om kostnaden för att anlita en flyttfirma i Stokcholm. Det kan nämligen vara så att du vid denna pianoflytt får vara beredd att betala lite mer – detta om flyttfirman i fråga tvingas använda kranar eller annat för bortforslingen. Detta är ju ganska naturligt om man tänker efter och då alternativet är att man lämnar eller slår sönder pianot i fråga så är det ju också en ganska väl investerad slant.

Sedan kan det ju vara så att denna pianoflytt faktiskt går att genomföra på det vanliga sättet också – alla hus i Stockholm är ju trots allt inte lika trånga och utrustade med smala trappor och då får man betala en vanlig taxa. Hur mycket man sedan får betala för flyttning i allmänhet i Stockholm beror på avstånd, mängd av möbler samt vilken firma man väljer att anlita. Ska du exempelvis genomföra denna pianoflytt så kan det vara en bra idé att kontakta så många företag som möjligt för att få fram det bästa priset – dock så är ju huvudsaken den att allt går bra och att ingenting går sönder. Därför kan det vara värt att betala lite mer för ett företag med bra renommé.