Ficklampor och pannlampor till vintern.

Nu närmar sig hösten med stormsteg, för varje dag som går efter midsommar blir det bara mörkare. Detta låter säkert väldigt dystert, men har ni tänkt på att det är nu ni får chansen att plocka fram stearinljusen och mysbyxorna igen. I alla fall så skall ni kolla genom redan nu att era ficklampor fungerar och ställa fram reflexerna. Det använder ni väl?

Reflexer är något som idag är självklart för de flesta när det är mörkt ute, på samma vis som med cykelhjälm. Det är något man bör använda för sin egen säkerhet och är attiraljer man inte bör tumma på. En reflex blir gammal med tiden och bör bytas ut om man märker att effekten har avtagit. Det kan man enkelt testa genom att hänga upp reflexen och lysa på den från några 100 meter. Då skall reflexen refektera tillbaka om den är i bra skick.

När det gäller ficklampor, finns det idag många olika att välja på. Jaa, verkligen ett enormt utud. Hur skall man då hitta en bra ficklampa? Det är inte det lättaste, men idag skalll man inte titta på gamla fixcklampor som använder sig av en glödlampsknopp eller halogenlljus. Utan kolla på de som använder sig av led. Led drar mindre energi vilket gör att de lyser längre. Tillika kan man koncentrera mera ljus på samma ställe från en led-ficklampa. Skillnaden mellan en traditionell lampa och en led-lampa är enorm.

Som ni ser så behöver inte hösten vara så grym bara man är förberedd!