Affärsbedrägerier, stulna register och kunder, stölder ur butiken. Du som behöver driva rättsfall mot en affärspartner eller någon av dina anställda kan behöva extra hjälp av en privatdetektiv för att få tillräckliga bevis för att kunna vinna fallet i rätten. Man behöver inte gå runt det ordinarie rättssystemet för att få rätt förstås, men många gånger behöver man hjälp för att verkligen kunna bevisa vad som pågår då polisens resurser inte räcker till.

Ekonomisk brottslighet och stölder

Som företagare tror och hoppas du givetvis att dina anställda eller affärspartners är pålitliga och inte är ute efter att sabotera din verksamhet. Tyvärr finns det dock vissa som har allt annat än rent mjöl i påsen. Somliga upptäcker möjligheten att stjäla din information för att själva starta upp en liknande verksamhet och ta dina kunder med sig. Andra försöker smussla iväg pengar från konton till sig själva i hopp om att ingen upptäcker det. Anställda i en butik stjäl varor och rapporterar det som snatteri. Det finns många olika typer problem man kan stöta på och en duktig privatdetektiv kan hjälpa dig att reda ut vad det är som pågår samt ge dig konkreta bevis för detta som du kan använda i en rättssal vid behov.

Polisens utredningar är inte alltid tillräckliga

Polisen har inte alltid den tid och resurser som krävs för att ta fram tillräckligt med bevis för en rättsprocess. I många lägen har de andra fall med hög prioritet. Ekonomisk brottslighet som inte handlar om miljonbelopp eller företag som starkt påverkar den svenska ekonomin får sällan några större resurser. Om någon kommer in med konkreta tips utreds de förstås, men det genomförs vanligen inte något djupgående sökande efter nya bevis i mindre fall. Därför kan det behövas ytterligare resurser för att få fram de bevis du behöver för att stärka din sak i målet.

Ta hjälp av en proffsig detektiv

Många privatdetektiver har en bakgrund som poliser, väktare eller militärer. Andra har helt enkelt startat firman utifrån eget intresse. Det behöver inte betyda att de gör ett dåligt jobb, men i de fall där du behöver producera konkreta bevis för en rättslig process bör du ta hjälp av någon som vet hur rättssystemet fungerar och vilka typer av bevis som håller i domstol. E-postkorrespondens måste gå att spåra, avlyssning får inte ske hur som helst. Det gäller att hålla sig inom lagens ramar för att få fram rätt typ av information och att du själv inte hamnar i trubbel för att informationen har tagits fram på ett lagvidrigt sätt. Be att få referenser av den detektiv du anlitar och hör efter vilka metoder de kommer att använda samt vilken typ av bevis de kan ta fram.

Se också till att anlita en privatdetektiv i Stockholm om det är där din verksamhet drivs eller där du misstänker att brotten sker. En detektiv med god lokalkännedom om Stockholm gör ett bättre jobb då han eller hon känner till stadens viktiga platser, företag och områden och kan orientera sig snabbt och effektivt.