Vill du ge dig själv, en vän eller en partner något alldeles extra i gåva? Då kan en whiskyprovning vara den perfekta presenten! Även om du själv eller personen ifråga är en total nybörjare finns det mycket att vinna på att delta i en sådan upplevelse. Du kan nämligen få lära dig allt som är värt att veta om denna ädla dryck. Dessutom får du chansen att testa några av de bästa whiskysorterna som finns!

Whisky är som bekant en dryck med en lång och anrik historia. Faktum är att drycken har mer än 1 000 år på nacken. Idag har många olika aktörer tagit fram sin egen version av den ädla drycken. Därför finns det goda skäl att testa några av de olika varianter som finns där ute på marknaden idag!

Så får du ut mesta möjliga av en whiskyprovning

Många upplever att det är svårt att hitta rätt i djungeln av whiskysorter på systemet. Det finns ett brett urval och det finns lika många guldklimpar som plumpar i utbudet. Därför bör du gå på en whiskyprovning och få reda på mer om denna dryck. I samma veva lär du dig även att sätta fingret på vad du faktiskt gillar och inte.

Det finns vissa grundläggande tekniker som du kan använda dig av när du provar whisky. Sedan krävs det förstås även en viss erfarenhet för att till fullo uppskatta denna speciella dryck. Med det sagt delar vi här med oss av våra allra bästa tips på området. Genom att följa dessa kan du få ut så mycket som möjligt av hela upplevelsen!

  • Lukta
    Precis som när du provar öl eller vin är det viktigt att lukta på drycken. Lukten är trots allt ett av dina sinnen och kan avslöja mycket om den dryck som du har i ditt glas.
  • Smaka
    Du bör såklart även smaka på whiskyn. Även smaken är väldigt avslöjande av innehållet och dess karaktär.
  • Använd vatten
    Genom att tillsätta en droppe vatten eller två kan du faktiskt öppna upp whiskyn och få mer information om dess smak!