Fler och fler personer i Stockholm väljer bekvämligheten som finns i att anlita en flyttfirma snarare än att bära alla tunga möbler och allt sitt bohag på egen hand. Ett val som kan förklaras av två stycken saker: en flyttfirma i Stockholm är billigare än i övriga landet och dels så har en person i Stockholm ofta råd också.

Att en flyttfirma i Stockholm är billigare går att förklara genom att säga att det där råder en betydligt hårdare konkurrens och som inom alla branscher där en sådan finns så sjunker också priserna per automatik; där skiljer sig således inte flyttbranschen i Stockholm sig åt mot hur det ser ut bland exempelvis snickare, rörmokare eller bland elektriker. Konkurrens ger – kort sagt – alltid lägre priser. Som nummer två – att en person i Stockholm – har råd att spendera pengar på bekvämligheten som finns i att anlita professionell hjälp så är det bara att titta på hur priserna för bostäder ser ut.

Har man gjort en vinst på över en miljon – något som definitivt inte är omöjligt i dagens Stockholm – på sin vinst; ja, då kan det också vara värt att betala några tusenlappar för att slippa allt besvär som kommer med en flytt. Man betalar för en flyttfirma, man betalar för en städfirma (för flyttstädning) och därefter kan man fullt ut fokusera på att komma på plats i den nya bostaden.

Men; det finns även saker som man måste vara medveten om i Stockholm i och med den konkurrens vi nämnde ovan mellan alla flyttfirmor och detta är följande: alla håller inte lika hög kvalitet och alla kan inte erbjuda lika många tjänster. Ska du exempelvis genomföra en pianoflytt i Stockholm eller flytta något annat tungt  – ja, då måste du innan se till att flyttfirman verkligen har de hjälpmedel som krävs.

En pianoflytt måste ofta ske med hjälp av en skylift och det är det – helt enkelt – inte alla flyttfirmor i Stockholm som har. Likaså så måste man vara beredd på att värdefulla föremål verkligen flyttas på ett korrekt sätt och att ingenting går sönder.
Försäkring vid en pianoflytt i Stockholm

Kort sagt: vid tyngre flyttar, exempelvis en pianoflytt, så måste man säkerställa att flyttfirman har verktygen och hjälpmedlen, vid en flytt av värdefulla föremål i Stockholm så måste man se till kompetensen.