Att hitta jeans om man behöver en stor storlek är inte lätt, speciellt inte om man inte vet var man ska leta. Men det är långt ifrån omöjligt att hitta bra kläder och jeans även om man är storväxt. Det finns många butiker, både webbaserade och fysiska, med ett stort utbud av både jeans och kläder i större storlekar. Det finns idag många märken som säljer jeans i stora storlekar, så som Mish Mash, Kam och Ed Baxter. De har allt från ljus- och mörkblå färg till svart och jeansen finns i de flesta modeller. De har på sin hemsida en storleksguide som visar hur man ska mäta för att få exakt den storleken man behöver och är kunden osäker kan kunden kontakta kundtjänsten för att få mer tips och råd.

Just jeans är inte lätt att hitta rätt och många kan vara osäkra på hur man ska kunna köpa om man inte provar jeansen innan. Då är det bra att det finns en storleksguide eftersom just jeans är något som alla vanliga butiker inte tar hem alltför ofta i stora storlekar. Storleksguider finns på de flesta hemsidor och vet man sina mått redan innan går det ännu fortare att klicka hem rätt jeans i rätt storlek.

Olika män kräver olika modeller och faktum är – letar man i butiker som är inriktade på stora storlekar kan man även finna att det finns en hel del olika modeller och det är inte omöjligt att man hittar en egen favorit. Jeans behöver inte vara ett tråkigt plagg för den överviktiga längre. För att ett par jeans ska sitta bra bör man också investera i en snygg piké – en ljus piké för de mörka jeansen och en mörk piké för de ljusa jeansen. Ett par snygga skor och ett snyggt läderbälte till det och klädseln för festerna är fixade.