Att hitta en rörmokare är något som de allra flesta ställs inför någon gång i livet. Rör och annat har ju en begränsad livslängd och behöver tas om hand och det är också då man kontaktar en rörmokare som utför och reparerar det problem som uppstått. Skillnaden mellan städer i Sverige – gällande både pris och utbud –  bland rörmokare är dock stort och detsamma gäller kompetensen.

Bor man i en större stad som Stockholm eller i närområdet som exempelvis Solna – ja, då kommer man heller inte att ha speciellt stora problem att hitta en rörmokare till ett acceptabelt pris. Detta alltså ställt mot en mindre stad där det av förklarliga skäl inte finns lika stort utbud och där man också – i vissa fall – också får betala betydligt mer pengar för en rörmokares tjänster än vad man får göra i exempelvis Solna. Detta kan tyckas vara orättvist och man kan tycka att en rörmokare ska kosta lika mycket oavsett om man är bosatt i Solna eller i Kramfors men det är så verkligheten ser ut och det är just konkurrensen som gör att prisbilden varierar så mycket som den gör.

Det här gäller alltså inte bara för rörmokare i Solna utan går att applicera till de flesta branscher i Stockholmsområdet och här inkluderar vi alltså även snickare, målare eller exempelvis beilmekaniker. Hantverksyrken är generellt billigare i Stockholm och sedan om det handlar om en rörmokare i Solna eller en snickare på Värmdö spelar alltså ingen som helst roll.

Undvik att bli lurad av din rörmokare i Solna

Däremot så ska man även vara medveten om att kvaliteten varierar väldigt mycket och att man av den anledningen även kan se en klar nackdel så man ska anlita en rörmokare till sitt hem i exempelvis Solna. Det blir ett risktagande på ett helt anant sätt än vad det blir i en mindre stad som Kramfors där amn ofta har någon relation eller personlig kontakt med sin rörmokare och därför inte riskerar att bli lurad på samma aätt som fallet är i stockholm. Under senare år har nämligen hantverksbranschen i stort drabbats av en våg av oseriösa aktörer som sökt sig in på marknaden i jakt på snabba pengar och som kund så är detta naturligtvis något som amn måste se upp med.

Ska du exempelvis anlita en rörmokare i Solna så måste du i din beräkning – tyvärr – kalkylera med risken att bli lurad och det här kräver alltså att man på ett helt annat sätt måste göra en noggrann research innan man skriver på något kontrakt. En liten tumregel som kan vara värd att ha som ledstjärna är att man kanske hellre ska betala lite extra för att anlita en rörmokare på ett större och etablerat företag än att kanske betala mindre pengar för en okänd rörmokare.

Ställer man denna kostnad mot vad det kostar att fixa en vattenskada – ja, då förstår man ju också varför och detta oavsett om det handlar om en rörmokare i Solna, en snickare på Värmdö eller en mekaniker i Hökarängen.