Det vanligaste sättet att ta bort oönskad hårväxt är genom rakning. Tyvärr är den metoden inte särskilt effektiv då håret växer ut på bara några dagar. Benen känns snabbt stickiga och man måste utföra rakningen väldigt ofta för att vara len hela tiden. Det finns många andra metoder för hårborttagning som är effektivare och inte behöver göras så ofta. Till dessa hör till exempel vaxning, epilering och trådning.

Bra och effektiva metoder ger ett långvarigt resultat

trådning med epicareVaxning är väldigt vanligt och man kan göra det både hemma och på en salong. Det kan vara svårt att komma åt alla ställen och det kan därför vara nödvändigt att ta hjälp av en salong ibland. Resultatet håller cirka fyra veckor, men tänk på att håret måste vara relativt långt, omkring en centimeter, för att ge ett bra resultat. Även epilering håller länge och den metoden är främst till för hemmabehandlingar. Det är en elektrisk apparat som drar bort några hårstrån i taget. Håret kan vara så kort som en millimeter och med en epilator är det enkelt att alltid ha snygga, lena och hårfria ben. Det kanske inte går lika snabbt som vaxning men det är mer precist och gör oftast inte lika ont. Många väljer att kombinera dessa två tekniker för att få ett fantastiskt resultat som håller länge. Vaxning kan användas på hela kroppen medan epileringsmaskinerna framförallt är tänkta att användas på benen. Trådning är i stället en metod som främst används i ansiktet. Den här tekniken har använts i flera tusen år och härstammar från Asien. Man använder en tvinnad bomullstråd som förs över ansiktet och den tar bort håret ända nerifrån hårroten. När snöret dras över området skapas perfekta linjer och den här tekniken är därför mycket populär vid formning av ögonbryn. Trådning anses av vissa ha samma verkan som ansiktsbehandlingar eftersom det stimulerar blodcirkulationen. Det fungerar alltså i likhet med peeling som kan ha en föryngrande effekt och minska rynkor. Dessutom sitter sminket bättre och solbrännan blir jämnare. Den här metoden ska absolut utföras på en salong då fel teknik kan orsaka stora problem. Eftersom den här tekniken är både effektiv, populär och skonsam har man jobbat för att ta fram en liknande variant som kan användas hemma. Det har man också lyckats göra i form av en tät spiral eller fjäder. Den är ungefär 20 centimeter lång och har två handtag längst ut på varje ände. Du håller varje ände i varsin hand och böjer spiralen till ett uppochnedvänt u. Sedan rullar du den mellan fingrarna samtidigt som du för den uppåt längs huden. Denna metod är mycket enkel och effektiv och du kan utan problem göra det hemma. Det behövs inte ens någon spegel. Den här spiralen är så enkel och precis att resultatet blir perfekt ändå.

Hårborttagning behöver varken vara dyrt, tidskrävande eller något som måste göras ofta. Med rätt metoder avlägsnas håret effektivt och du får ett hållbart resultat med len och härlig hy.