Allt om gravyr

Gravyr, eller gravering, är en konstform som funnits väldigt länge och utvecklades så tidigt som på 1400-talet. På den tiden använde man sig av små handhållna verktyg för att gravera in text i metall och det ansågs vara mycket exklusivt. Idag har gravyr tagit många steg framåt i utvecklingen och det finns massor av olika sätt att gravera på. Självklart finns den gamla tekniken med handhållna verktyg kvar, men det vanligaste sättet att gravera på är att använda sig av maskiner som utför gravyr med hjälp av lasrar. Andra exempel på gravyrmetoder är roterande gravyr och diamantgravyr, finns att läsa mer om här.

Tack vare den nya gravyrtekniken tillsammans med internets framväxt har det växt fram många bra butiker som erbjuder till exempel presentartiklar, skyltar och idrottspriser med snygg gravyr. Det bästa med de nya teknikerna och internetbutikerna är att man kan hålla nere priserna för graverade artiklar, vilket gör att man kan handla personliga presenter och idrottspriser väldigt billigt, oavsett om du beställer en, några få eller många artiklar på samma gång.

Presentartiklar med gravyr passar som present till alla tillfällen. En klassisk doppresent med barnets namn ingraverat, ett personligt whiskeyglas till pappa på fars dag, en fin bröllopspresent med brudparets namn och datumet de gifte sig på ingraverat och mycket mycket mer. Men det som är absolut mest populärt just nu, och även kommer vara i framtiden, är att gravera glas. Vad skulle kunna uppskattas mer av en vinälskare än en flaska vin och ett snyggt vinglas med personens namn ingraverat, eller varför inte göra ett snyggt ölglas med din favoritfotbollsklubb ingraverat på glaset? Möjligheterna är som du märker oändliga.

hänglås med gravyrNär man gör gravyr på glas så har även dessa tekniker förändrats. Förr kunde man använda sig av en rist som blästrade fram gravyren på glaset, men idag har man tagit fram en ny teknik som ger ett mycket bättre och mer precist resultat. Det vi pratar om är så klart lasergravyr och då främst Från en CO2 lasertub-källa.

Oavsett vilken teknik som används, lasergravyr, roterande gravyr eller diamantgravyr, så finns det flera olika bra ställen på nätet där man kan hitta presentartiklar och liknande grejer av hög kvalitet.